Make your own free website on Tripod.com


RIGID AIRSHIP DESIGN B.V./N.V./INC. OPGEHEVEN


LANG LEVE AIRSHIP HOLLAND®


Global Relief 
						Navigator

GLOBAL RELIEF NAVIGATOR®
MADE IN HOLLAND!


English flag
English Version


"Op 1 augustus 2001 werd Rigid Airship Design N.V. ontbonden"

AIRSHIP HOLLAND® Global Relief Navigator®

Maar zoals Freek de Jonge reeds zong "... er is leven er is leven na de dood", want met (deze keer) de juiste mensen, bedrijven en overheidsinstanties erachter heeft het initiatief van Ian Alexander nog steeds een grote kans van slagen; 'het bouwen van klassieke luchtschepen in Nederland'. Er zijn miljoenen ($15 miljoen) in het idee geinvesteerd en veel kostbare kennis is opgedaan. Met die wetenschap en de niet aflatende belangstelling is een herstart niet ondenkbeeldig al ware het voor één of twee prototypes. Een zeer actuele en tot de verbeelding sprekende mogelijkheid zou kunnen zijn de bouw van een GLOBAL RELIEF NAVIGATOR als reddingschip bij rampen en calamiteiten voor de gezamelijke internationale hulporganisaties (V.N. - RODE KRUIS - UNICEF - UNHCR). Een klassiek luchtschip kan binnen 24 uur de meest essentiële hulpgoederen en communicatiemiddelen direct op een noodplaats afleveren waardoor veel leed bespaard en mensenlevens gespaard kunnen worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hulp bij: tsunami's - orkanen - aardbevingen - overstromingen - hongersnoden - vulkaan uitbarstingen - vliegtuig crashes in ontoegankelijk afgelegen gebieden, enz.


Global Relief NavigatorGlobal Relief NavigatorGlobal Relief NavigatorGlobal Relief NavigatorGlobal Relief 
NavigatorGlobal Relief Navigator


GLOBAL RELIEF NAVIGATOR®

Een goede basis zou kunnen zijn om het project te stoelen op het concept "Holland Navigator", een initiatief van Boudewijn Hoogeweegen (Hoogeweegen Taskforce B.V.). Veel instanties en bedrijven droegen dit plan een warm hart toe en doen dat nog steeds. Met hulp van de Nederlandse en de Europese overheden, de Verenigde Naties en met betrouwbare/bekwame managers aan het roer kan binnen enkele jaren een Internationaal Reddingschip gebouwd worden dat volledig ten dienste zal staan aan de mensheid. Global Relief Navigator ... Made in Holland!

(Wordt vervolgd ... uw reacties zijn van harte welkom.)


Laat ons weten wat u vindt van de volgende stellingen:

1. AIRSHIP HOLLAND INITIATIEF VERDIENT STEUN
2. ER MOET SNEL EEN OPRICHTINGSVERGADERING KOMEN
3. NEDERLAND WIL (G)EEN LUCHTSCHIP


E-MAIL: AIRSHIP HOLLAND


  Beschikbaar materiaal:


  Video "Van Montgolfier tot Rigid", de geschiedenis van de ballonvaart en luchtscheepvaart:

 • Alle voormalige website informatie
 • Foto's, illustraties en tekeningen
 • 25 uur DVCam video materiaal
  - Bedrijfsvideo
  - Archief opnamen (1900 - 1945)
  - Opnamen van de doop van de Zeppelin NT
  - Opnamen van de Airship Convention 2000
  - (Opening) Zep/Alon Museum in Lelystad 2000
  - Ruwe opnamen van 1996 t/m 2001.


You are visitor

FastCounter by LinkExchange


Home | Copyright ©1996-2006 onwards: Willem Tijssen | Legal Notices
Actueel nieuws: hulpluchtschip bij rampen, tsunamis, aardbevingen, overstromingen, orkanen en andere rampen. Hulp voor de gezamelijke hulporganisaties als VN, Rode Kruis, Unicef, UNHCR, in EU en VS. Steun van Europese Gemeenschap, Nederlandse Overheid. Humanitaire Hulp door Verenigde Naties, Verenigde Staten. Terrorisme bestrijding observer. Besprekingen tussen intitiatiefnemers en Pentagon in Washington vanwege grote belangstelling Amerikaanse overheid. Ook Japan en Indonesië hebben interesse getoond.