RIGID AIRSHIP DESIGN B.V./N.V./INC. ZIJN OVERLEDEN

LANG LEVE AIRSHIP HOLLAND®


English flag
English Version


"Op 1 augustus 2001 is het faillissement uitgesproken over Rigid Airship Design N.V. door de Arrondissementsrechtbank te Utrecht. Het onomwendbare faillissement was aangevraagd door een vijftal werknemers van Rigid Airship Design N.V. en één werknemer van Rigid."

AIRSHIP HOLLAND®

Met de juiste mensen en bedrijven erachter heeft het initiatief van Ian Alexander nog steeds een kans van slagen; 'het bouwen van klassieke luchtschepen in Nederland'. Er zijn al miljoenen ($15 miljoen) in het idee geinvesteerd en er is erg veel kennis opgedaan. Met die wetenschap en de niet aflatende belangstelling is een herstart niet ondenkbeeldig. Nog dagelijks komen vele verzoeken binnen om nadere informatie vanuit de gehele wereld en veel gedupeerde bedrijven zouden graag hun investering op een of andere manier te gelden maken.

Een gezonde basis zou kunnen zijn om het project te stoelen op het concept "Holland Navigator", een initiatief van Boudewijn Hoogeweegen (Hoogeweegen Taskforce) om met het prototype van dit klassieke luchtschip, een reis om de wereld te maken ter promotie van het Nederlandse bedrijfsleven. Vele instanties en bedrijven droegen dit plan een warm hart toe en doen dat nog steeds. Een 150 meter lang klassiek luchtschip zoals de Hindenburg zal garant staan voor een ongelooflijke dosis publiciteit.

(Wordt vervolgd ... uw reacties zijn van harte welkom.)


Laat ons weten wat u vindt van de volgende stellingen:

1. AIRSHIP HOLLAND INITIATIEF VERDIENT STEUN
2. ER MOET EEN OPRICHTINGSVERGADERING KOMEN
3. NEDERLAND WIL (G)EEN LUCHTSCHIP


E-MAIL: AIRSHIP HOLLAND


  Beschikbaar materiaal:


  Video "Van Montgolfier tot Rigid", de geschiedenis van de ballonvaart en luchtscheepvaart: Binnenland 25 Euro inclusief verzending. Buitenland 30 Euro.

 • Alle voormalige website informatie
 • Foto's, illustraties en tekeningen
 • 25 uur DVCam video materiaal
  - Bedrijfsvideo
  - Archief opnamen (1900 - 1945)
  - Opnamen van de doop van de Zeppelin NT
  - Opnamen van de Airship Convention 2000
  - (Opening) Zep/Alon Museum in Lelystad 2000
  - Ruwe opnamen van 1996 t/m 2001.


  You are visitor

  FastCounter by LinkExchange

  Enter your e-mail address to receive e-mail when this page is updated.
  Your Internet e-mail address:

  Nedstat Counter